RSS
Write some words about you and your blog here

BOWLING DAY

Salam semua, alhamdulillah post kali ini bertemakan kegembiraan. Ana nak kongsi sedikit kegembiraan ana pada hari ini dengan menaip.

Pada hari ini ayah ana ajak main boling sekeluarga BP Mall. Kegembiraan itu dah bersarang dihati setelah dioffer oleh mak ana masa usrah pagi tadi. Mak ana tanya sapa yang nak main boling, ana tak angkat tangan, sebab ana ingatkan mak ana main2 je nak tanya. Rupanya betul, ana bangun tidur je terus mak ngan ayah ana ajak men boling.InsyaAllah ana nak cite sikit suasana kat sana.



Pukul 2:30 p.m ana dan family ana pon bertolak dari rumah. Perjalanan dari rumah ana ke BP Mall mengambil masa selama 30 minit. Dah sampai kat situ mesti la cari tempat parking dulu, dah dapat tempat parking baru leh masuk dlm BP Mall. Dah masuk BP Mall jalan punya jalan, sampai la kat tingkat empat. Sampai tingkat empat terus masuk tempat boling tu.



Masuk2 je dah full, kene tunggu jap. Kami tak tunggu lama, dalam beberapa minit je terus tempah 2 line. Kenapa tempah 2 line, sebab ada 7 orang yang nak main. Lepas bayar ngan ambil kasut, lincah2 pegi kat line 9 dan 10. Apa lagi perjuangan kami pon bermula.


Kami semua berjuang berhabis-habisan kecuali ana, sebab ana main saja2 je. setakat nak lepas gian je. Macam2 gaya keluar dari balingan adik2 ana. Ada yang kena ayah ana tolong baling kan bola boling tu. Ada yang baling dengan gunakan dua tangan...hehe..lawak tengok cara adik2 ana baling. Walaupun baling dengan pelbagai cara markah tetap banyak. Adik ana yang bernama Ikmal power giler. Dia leh dapat 101 mata. Ana pon dapat 83 je, sebab ana main2 je. Apa2 pon ranking bagi first game adalah seperti berikut:
1. Isyraf
2.Ikmal
3.Mak ana
4.Ana
5.Ayah ana
6.Irham
7.Ikram


Lepas first game habis, bermula la perjuangan kami pada game kedua. Pada game kedua ni persaingan makin sengit. Tapi ana tak berikan saingan yang begitu sengit sebab main saja2. Ayah dan mak ana serta adik2 ana semuanya bersungguh2 nak dapat markah yang banyak. Natijah nya beginilah hasil yang di peroleh:
1.Isyraf
2.Mak ana
3.Ayah ana
4.Ana
5.Ikmal
6.Ikram
7.Irham








ni adik nama yang bernama Ikram. Tgk cara die baling....haha...lawakkan..



yang ni ayah ana...


yang ni pula mak ana...


yang ni mesti la Irfan...haha..
ni name dia Ikmal...
yang ni pula Irham...
Ana rasa setakat ni saja lah ana nak merepak. Kalau ada ape2 lagi yang akan ana lalui, ana akan cite.
ASSALAMUALAIKUM...

6 luahan hati:

zubayrafiq said...

Baby yg kecik dpt no brapa?

~~BatuSuci~~ said...

yg kecik x dpt no pape...sbb die x dtg..huhu..

Hakim The Lanun said...

eh?
anata wa ototo namae ga irham imasu ka?
xsangka plakk

~~BatuSuci~~ said...

hehe...igt name irham utk pompuan je ke...lelaki pon ade la...

Anonymous said...

isyraf yg selalu first.tp gmbarnye xde.segan sngat ke die nk amek gamba?

~~BatuSuci~~ said...

sory la kpd peminat isyraf...ana lupe nk amik gamba die la...sory skali lg...hmm...

zubayrafiq said...

Baby yg kecik dpt no brapa?

~~BatuSuci~~ said...

yg kecik x dpt no pape...sbb die x dtg..huhu..

Hakim The Lanun said...

eh?
anata wa ototo namae ga irham imasu ka?
xsangka plakk

~~BatuSuci~~ said...

hehe...igt name irham utk pompuan je ke...lelaki pon ade la...

Anonymous said...

isyraf yg selalu first.tp gmbarnye xde.segan sngat ke die nk amek gamba?

~~BatuSuci~~ said...

sory la kpd peminat isyraf...ana lupe nk amik gamba die la...sory skali lg...hmm...

Post a Comment

sape nk comment sila klik disini