RSS
Write some words about you and your blog here

GEMBIRA @ SEDIH

Salam semua...alhamdulillah segala puji bg ALLAH kerana telah membantu saya dalam mengatasi masalah2 yang ana hadapi ketika perang. Sudah lama juga ye diri ku tidak mengupdate blog kesayangan nye. Kali ini saya diberi kesempatan oleh Ilahi untuk membolehkan saya mengepost sesuatu di blog khazanah ini.

Apabila tamat je peperiksaan PSI, saya terfikir sejenak, `adakah aku berasa gembira dgn habis nye peperiksaan ini atau aku sedih bila mengenangkan aku akan meninggalkan SMIH tercinta ini '. Mungkin ada diantara teman2 saya berasa gembira yg amat bila sekolah sudah habis. Mereka kata `Yahhoo!! lps ni dh x yah pki baju skola...haha... '. Ada juga yang gembira kerana dapat melepaskan diri dari belenggu HIDAYAH. Aduh!! pening kepala ku. Adakah selama ini mereka tidak mendapat sesuatu yang di cari oleh pelajar2 sekolah luar sampai tega mereka berkata demikian.

``Ya Allah Ya tuhanku, kami mohon supaya kau kembalikan lah keadaan kami sewaktu kami F3. Kami mohon lagi Ya Allah supaya kau tingkat kan lah Iman kami seperti mana tingkatnya usia kami. Rajinkan lah diri kami menghadiri majlis2 ilmu yang menyebut tentang MU seperti usrah gabungan, daurah, dan lain2 lagi Ya Allah. Kau kuatkan lah ikatan Ukhuwah antara kami walaupun kami sudah berubah arah tempat belajar. Kabul kan lah doa kami ''.

Alhamdulillah, ada juga diantara kami yang sangat sedih pabila mengenangkan nasib diri yang terpaksa meninggalkan SMIH. Adakah saya sudah berjasa kepada SMIH dimana saya banyak mendapat ilmu yang berguna disini. Terasa bersalah juga pabila terpaksa meninggalkan SMIH dalam keadaan tidak banyak berjasa kepada SMIH. Syukron yang teramat sangat kepada guru2 yang banyak mendidik saya sejak ditingkatan 1-5. Jasa kalian mungkin saya tak dapat balas. Cuma doa sahaja yang mampu saya titipkan.

Sekarang cuti saya telah bermula, alhamdulillah banyak cuti saya terisi dengan pelbagai program yang mengayikkan. Tak sabar2 rasanya mahu menjalani aktiviti2 tersebut. Antara aktiviti menarik yang akan saya ikuti ialah usrah, daurah, rehlah, katibah dan yang paling best ialah R2J4. Kepada teman2 ku sekalian, jom sama2 kita meriahkan lagi R2J4.


dh x ki baju ni dh....yg tggl hanya kenangan je...huhu...


pemberian dr seorg teman...huhuh...


dgn AMMAR ROSLAN...jom men badminton...hehe..

ari last pki baju MELAYU...huhu...

bergaya sbntr....haha....

tazkirah last kt asrama....sedih2.....

cbe teke sape mng....(tgh tgk org men PS)...

semoga terus thabat di jalan NYA....

iktikaf???memberi makna yg bsr dlm diri ana...

sedih2....dh nk kuar asrama....huhuh....

teman yg dh pegi berjuang menuntut ilmu dikala org len sdg berehat
melepas kan segala beban time SPM....jg diri bek2 ye....

alhamdulillah....perjuangan ku selesai....semoga result ku SUKSES....

kls ku dlm kenangan....huhuh.....



sekian saja post untuk kali ini...

ASSALAMUALAIKUM...












3 luahan hati:

+akufobia+ said...
This comment has been removed by the author.
+akufobia+ said...

ngaa.macam la lepas sekolah tak boleh.selagi tak lari dari jalan ini,nta da cukup berjasa kepada sekolah.kankankan.

~~BatuSuci~~ said...

btol gak ek...jom same2 kite ada kan diri kite di jalan nye... ~lalala~

+akufobia+ said...
This comment has been removed by the author.
+akufobia+ said...

ngaa.macam la lepas sekolah tak boleh.selagi tak lari dari jalan ini,nta da cukup berjasa kepada sekolah.kankankan.

~~BatuSuci~~ said...

btol gak ek...jom same2 kite ada kan diri kite di jalan nye... ~lalala~

Post a Comment

sape nk comment sila klik disini